Създават консорциум в сферата на висшето и средното образование по туризъм и икономика
Автор: Пламена Николова 14:30 / 04.06.2021Коментари ()1782
© Фейсбук
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Меморандум за партньорство и създаване на консорциум ще се сключи между Икономически университет – Варна, Университета "Проф. д-р Ас. Златаров“ – Бургас, ШУ "Епископ К. Преславски“, Професионалната гимназия по туризъм – Варна, ПГ по туризъм "Проф. д-р Ас. Златаров“ – Бургас, Варненската туристическа камара и Бургаската регионална туристическа камара.

Документът ще бъде подписан от представители на седемте институции на 7.06.2021 г. от 11.00 ч. в ЗАЛА 1 на ИУ – Варна.

С него страните заявяват желание за установяването на тясно сътрудничество в сферата на висшето и средното образование по туризъм и икономика във всички форми на обучение, вкл. в образователната и научна степен "доктор“ и обучение през целия живот.

Те са водени от разбирането, че за постигане на устойчиво икономическо и социално развитие е необходимо взаимодействие и партньорство между образователните институции, бизнеса и неправителствените професионални организации, имащи готовност за съвместни действия за подготовка на качествени кадри, за преодоляване на младежката безработица, за провеждане на проучвания и икономически анализи, вкл. на туристическия сектор. Бъдещите партньори имат интерес към създаването на условия за висше и професионално, интердисциплинарно образование, отговарящо на нуждите на работодателите и ефективно планиране на образователните програми от страна на висшите и средни училища

В 10.00 ч. гостите и придружаващите ги ученици ще имат възможност да разгледат академичната сграда на висшето училище, а в 12.00 ч. в аулата да видят документалния филм "100 години Икономически университет – Варна с академични традиции в бъдещето“.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Suzdavat-konsorcium-v-sferata-na-vissheto-i-srednoto-obrazovanie-po-turizum-i-ikonomika-1091284
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.