Награждават победителите в училищен конкурс под патронажа на евродепутата Емил Радев
Автор: Екип Varna24.bg 11:34 / 09.06.2021Коментари ()1626
©
Победителите в конкурса за есе и видео, организиран в Първа езикова гимназия във Варна под патронажа на евродепутата Емил Радев, ще бъдат обявени на 10 юни (четвъртък), от 10:30 ч.

Темата, която провокира младите автори, е: "Европа – граници и мостове". Конкурсът се провежда от шест години насам, но за първи път учениците имаха възможност да представят своите виждания не само чрез есе, а и чрез съвременните аудиовизуални средства.

Победителите ще бъдат наградени от евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, който е възпитаник на училището и от години подкрепя различни негови инициативи.

Утре предстои да бъде символично открит и преобразеният училищен коридор, посветен на обединена Европа. В него по идея на младшите посланици от Първа езикова гимназия, които работят по Програмата за училища посланици на Европейския парламент, са подредени информационни табла, представящи държавите-членки на ЕС.   



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nagrazhdavat-pobeditelite-v-uchilishten-konkurs-pod-patronazha-na-evrodeputata-Emil-Radev-1092849
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.