Трима стажант-юристи започват професионалния си стаж във Варненския окръжен съд
Автор: Екип Varna24.bg 14:29 / 09.06.2021Коментари ()1585
©
Трима стажант-юристи избраха Варненския окръжен съд, за да преминат задължителния си професионален стаж, съобщиха от пресслужбата на институцията.  Двама от тях са възпитаници на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“, а един на Русенския университет "Ангел Кънчев“.

Те се срещнаха с председателя на институцията – съдия Марин Маринов, който официално им връчи стажантските книжки и им благодари за избора на Варна.

"Вярвам, че ще удовлетворим желанието Ви за ползотворен стаж. Това желание, обаче трябва да бъде подкрепено и от Вашите реални усилия, за да може стажът да бъде проведен ефективно“, посъветва съдебните кандидати съдия Маринов.

Съдебните-кандидати имат половин година, за да натрупат преки впечатления и практически опит за основните функции, задълженията и организацията на дейността на органите на съдебната власт, адвокатите и нотариусите. След това им остава единствено да положат изпит и да придобият юридическа правоспособност.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Trima-stazhant-yuristi-zapochvat-profesionalniya-si-stazh-vuv-Varnenskiya-okruzhen-sud-1092996
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.