България е готова да помогне на Северна Македония за справянето с пожарите
Автор: Екип Varna24.bg 11:10 / 03.08.2021Коментари ()1376
© БТВ
Държавният глава Румен Радев е провел телефонен разговор с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски във връзка с пожара в труднодостъпната планинска местност на град Кочани в източната част на югозападната ни съседка късно снощи. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Обсъдена е възможността България да окаже помощ за гасенето на пожара и правителствата на двете държави да договорят включването на българска пожарна техника, която да съдейства за овладяване на ситуацията в Кочани.

Министър-председателят Стефан Янев също е разговарял със северномакедонския премиер Зоран Заев по темата, като също е изразил готовност при необходимост страната ни да окаже подкрепа за справяне с бедствието.

Янев е подчертал пред Заев, че в няколко части на България нашите противопожарни служби също се борят с огнената стихия и правят всичко възможно, за да окажат помощ на населението.


https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgariya-e-gotova-da-pomogne-na-Severna-Makedoniya-za-spravyaneto-s-pozharite-1112273
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.