Варненец, шофирал след употреба на алкохол и наркотици, получи 3 месеца затвор
Автор: Екип Varna24.bg 11:35 / 04.08.2021Коментари ()1700
©
46-годишен варненец е установен да шофира в града в нетрезво състояние лек автомобил "Рено“ на 23 юли тази година. Установената в пробата на водача алкохолна концентрация е била 1,58 промила. В бързо производство, за конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 8 месеца, съобщиха от пресслужбата на Районен съд- Варна.

Отново по силата на одобрено споразумение с признаване на вината, съдът осъди 29-годишен водач за шофиране след употреба на наркотик. На 5 юли миналата година във Варна, той управлявал лек автомобил "Форд“, като при извършената му проверка с  техническо средство се установява положителен резултат за употреба на кокаин. На подсъдимия беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това той бе лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година.

Двамата подсъдими са неосъждани до момента. Одобрените от съда споразумения са окончателни.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenec-shofiral-sled-upotreba-na-alkohol-i-narkotici-poluchi-3-meseca-zatvor-1112716
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.