Арестуваха главата на "Камората"
Автор: Екип Varna24.bg 17:01 / 07.08.2021Коментари ()1453
©
Италианските карабинери задържаха на летище "Чемпино“ Мария Личарди. Според следователите тя оглавява кланът на неаполитанската мафия "Камора", пише вестник "Република". Според изданието жената възнамерявала да лети за Испания. Тя е заподозряна за изнудване, мошеничество и други престъпления. По информация на вестника Личарди вече е била съдена и през декември 2009 г. е освободена от затвора след излежаването на осемгодишна присъда, предаде БГНЕС.

В Италия жени често застават начело на мафиотски кланове след арестуването или смъртта на мъжете им. Мария Личарди е сестра на покойния Дженаро Личарди, основател на престъпния клан, допълва АФП. Камората е най-жестоката от всички италиански мафиотски групировки.

Дейността й получи широк отзвук след публикуването на книгата на Роберто Савиано "Гомор“, в която авторът разказва, че членовете на "Камората“ контролират утилизирането на градските отпадъци, включително токсичните такива. Те закопавали години наред тези отпадъци в земята въпреки опасността, която представляват за здравето на хората и околната среда.


https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Arestuvaha-glavata-na-Kamorata-1113700
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.