Общинският съвет решава за новите почетни граждани на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 11.08.2021Коментари ()944
©
Общинският съвет във Варна се събира за 19-ти път от началото на мандата. Заседанието започва в 10:00 часа в зала "Пленарна“ и в него са включени три точки.

Една от тях е удостояване на граждани с почетни звания и знаци. Общо шест личности са предложени за най-високото отличие на общината. Сред тях са капитанът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова, нейният личен треньор Филипа Филипова, както и старши треньорът на златните ни момичета Весела Димитрова. Другите три номинации са на началника на ВВМУ "Никола Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, на художника Георги Лечев и на корабния механик Едуард Тавитян.

Актуализацията на Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2021/2022 г. също фигурира в дневния ред на днешното заседание. Общинският съвет ще реши дали СУ "Димчо Дебелянов“ да запази статута си на средищно училище.

На гласуване ще бъде подложено и предложение за осигуряване на средства за неотложен ремонт на покрива на сградата, в която се помещава Центърът за специална образователна подкрепа – Варна.

Заседанието на местния парламент ще може да се проследи и онлайн през YouTube канала на институцията.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinskiyat-suvet-reshava-za-novite-pochetni-grazhdani-na-Varna-1114869
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.