Хванаха Жоро Бенката, направил серия кражби във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:26 / 10.09.2021Коментари ()1742
© Кадър bTV
Полицията във Варна арестува мъж, издирван за серия от взломни кражби на магазини и заведения. Той беше обявен и за общодържавно издирване.

33-годишният крадец, известен като Жоро Бенката, е задържан при акция на органите на реда във Варна. Срещу него има образувани общо 7 досъдебни производства, предаде bTV.

 

През последните дни той беше усилено издирван из целия град, след като записи от охранителни камери запечатаха как без притеснение и без да крие лицето си влиза в бар и сладкарница.

"Тепърва предстои още работа, действията ни продължават", коментира пред медията инспектор Делян Неделчев.

"Лицето не е оказало съпротива при задържането, всичко е минало благополучно“ коментира Стоян Енев.

От прокуратурата съобщиха, че той е с обвинения за две кражби, но не и тези, за които е заснет. Едната кражба била извършена на 17 август 2021 година, когато мъжът проникнал в магазин за спортни стоки и противозаконно отнел тонколона. А втората била осъществена на 2 септември от кафе – бар. При този случай обвиняемият взломил вратата на заведението и откраднал два преносими компютъра и два мобилни телефона. 

Към момента мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Варна. В съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него – "задържане под стража“.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Hvanaha-Zhoro-Benkata-napravil-seriya-krazhbi-vuv-Varna-1123703
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.