Дивечовъд загина след задържане на бракониер
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 07.10.2009Коментари ()1052
© Varna24.bg
Горски служител е загинал при изпълняване на служебния си дълг вчера, съобщиха от ОД на МВР Варна. Около 07.00 часа служители на Държавно ловно стопанство "Шерба" чуват изстрели на територията на стопанството. Предприемат обход и претърсване, с цел установяване на лицата и мястото, откъдето са произведени. След около два часа задържат лицето М.О./28/ от бургаско село, което в съучастие с още две лица, неустановени до момента, въоръжени, са отстреляли без надлежно разрешително едър дивеч - благороден елен.

На местопроизшествието е извикана дежурна оперативна група, която е извършила оглед. Иззети са веществени доказателства две раници с месо от дива свиня и елен. Задържаният е отведен в полицейското управление в Долни Чифлик. Образувано е досъдебно производство по чл. 237, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор от Варненската районна прокуратура. Работата по случая продължава.

След приключване на претърсването в стопанството е починал 61 - годишен мъж - дивечовъд, служител на ДЛС "Шерба", участвал в действията по установяване и задържане на бракониерите. Причините за смъртта се изясняват. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е прокурор от ВОП.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Divechovud-zagina-sled-zadurzhane-na-brakonier-113199
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.