Граждански наблюдатели не са засекли злоупотреби на полицаи с власт
Автор: Екип Varna24.bg 10:41 / 22.10.2009Коментари ()653
© Varna24.bg
До момента няма регистрирани сигнали за злоупотреби с власт от страна на полицейски служители при работата им. Това е констатацията на гражданите-наблюдатели, които участват в стартиралия още през 2007 година проект "Гражданско наблюдение в полицията".

От директора на Областната дирекция на МВР във Варна комисар Димитър Димитров са определени полицейски служители, които са ангажирани пряко с участия в дискусии, форуми, семинари и др., свързaни с повишаване на обществената нетърпимост към корупция, обясниха за "Позвънете" от пресцентъра на ОДП. Варненските полицаи имат представители в Обществения съвет за превенция и противодействие на корупцията във Варненска област. В него участват и неправителствени организации, които заедно с органите на реда се борят с корупционните практики.

"Вътрешната дирекция на МВР във Варна следва политиката на нулева толерантност към всички форми на корупционно поведение - от "уличната" корупция до тази на най-високо ниво", заяви комисар Димитров. Той добави, че са изработени критерии за оценка на корупционния риск в системата на МВР. В тази насока действат служителите на отдел "Вътрешна сигурност", като целта е да бъдат устaновявани корупционни схеми и да бъдат отстранявани отговорните за тях.

Ръководството на варненската полиция в лицето на комисар Димитър Димитров също осъществява функции както по контрол, така и по предотвратяване на корупционни практики.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Grazhdanski-nablyudateli-ne-sa-zasekli-zloupotrebi-na-policai-s-vlast-115640
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.