Отбелязват тържествено Никулден на новото рибарско пристанище в "Аспарухово"
Автор: Пламена Николова 09:03 / 03.12.2021Коментари ()2044
© Фейсбук
С тържествен ритуал и курбан за здраве ще бъде отбелязан Никулден на новото рибарско пристанище в "Аспарухово", научи Varna24.bg от споделен коментар на Ивайло Маринов, кмет на района. 

"Тази година сме предвидили тържествено отбелязване на 6 декември – Никулден на новопостроеното рибарско пристанище в район "Аспарухово“.

Заедно с Варненска и Великопреславска света митрополия и Военноморските сили на Р България ще бъде извършено освещаване и раздаване на Никулденски курбан за здраве на рибарите, на хората, свързали професионалната си съдба с морето, както и на всички граждани.

Всички необходими условия за провеждането на Никулден в района са осигурени от Община Варна със съдействието на Район "Аспарухово“.

Специално за празника читалище "Просвета 1927“ е подготвило музикална програма. Начало 10:30 ч. Заповядайте!", гласи информация в личния профил на Ивайло Маринов във фейсбук.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Otbelyazvat-turzhestveno-Nikulden-na-novoto-ribarsko-pristanishte-v-Asparuhovo-1166772
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.