КАПБ повдигна въпроса за високите такси, които нарушителите трябва да плащат на БГТОЛ
Автор: Екип Varna24.bg 16:37 / 13.01.2022Коментари ()967
© Varna24.bg
Представители на Камара на автомобилните превозвачи в България и Стоян Новаков – зам.-министър на транспорта и съобщенията, обсъдиха актуалните проблеми пред транспортния бранш. Водеща тема на разговорите беше пропускливостта на граничните ни пунктове с Турция, като бяха обсъдени проблемите при преминаването и през другите ни ГКПП.

Стоян Новаков заяви, че проблемът с бавното преминаване на товарни автомобили през граничните ни пунктове с Турция и по-специално ГКПП "Капитан Андреево“, ще бъде обсъден на предстоящата междуправителствена среща с представители на южната ни съседка.

Обсъдихме и предстоящото въвеждане на европейската директива за командироване на водачи, която ще увеличи в пъти административната и финансовата тежест на българските превозвачи, като получихме уверението на Министерство на транспорта за пълно съдействие към българския бранш.

За пореден път пред Министерство на транспорта повдигнахме и въпросите за необосновано високите компенсаторни такси, които нарушителите трябва да плащат на БГТОЛ. Както многократно сме заявявали, Камара на автомобилните превозвачи в България счита за необосновано и нелогично, нарушение, което фактически ощетява с 2 лв. да се наказва с глоба от 750 лв.

Поискахме и съдействие за разрешаване на кадровия проблем в сектора. Липсата на шофьори за българските транспортни фирми е задълбочаващ се проблем, на който никой до този момент не намери решение.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/KAPB-povdigna-vuprosa-za-visokite-taksi-koito-narushitelite-tryabva-da-plashtat-na-BGTOL-1191628
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.