Паргов: На днешния ден всяка година светът казва "Никога повече!"
Автор: Екип Varna24.bg 14:57 / 27.01.2022Коментари ()697
Калоян Паргов и членове на софийската организация на БСП поднесоха цветя и се поклониха заедно с посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова пред Паметника на Съветската армия по повод Международния възпоменателен ден на Холокоста. 

Ето какво пише Паргов във Фейсбук:

На тази дата преди 77 години Червената армия освобождава останалите живи в нацисткия лагер Аушвиц.

Холокостът остави дълбок белег върху лицето на Европа. Споменът за този срамен момент от историята на човечеството е нашата камбана. Тя постоянно трябва да ни напомня да бдим, за да не допуснем никога да се възродят и да наберат скорост идеологии, които са формирани върху расизъм и чувството за господството на един етнос или нация над друга.

Днес свеждаме глави пред паметта на милионите невинни жертви на нацизма. Прекланяме се пред подвига на антифашистите в цяла Европа, на руския и другите народи в състава на Съветския съюз, които заедно със съюзниците отвоюваха победата над хитлеристка Германия и сложиха край на Холокоста.

На 27 януари всяка година светът казва "Никога повече!".

Това заявих и аз в началото на днешната сесия на Столичния общински съвет и предложих да почетем с минута мълчание паметта на жертвите на Холокоста.

Поклон!


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Pargov-Na-dneshniya-den-vsyaka-godina-svetut-kazva-Nikoga-poveche-1200952
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.