Затварят едното платно на магистралата до Златни
Автор: Екип Varna24.bg 09:28 / 27.11.2009Коментари ()1414
© Impact Press Group
Платното на магистралата за Златни пясъци, което е по-близко до морето, ще бъде затворено за автомобили от следващата седмица. Това реши общинската администрация на спешно заседание вчера. Все още не е уточнено точно откъде ще се отбие движението. Причината е пропадащият подлез, а с него и пътното платно в района на спирка "Траката". "Има реална опасност пътят да се стовари в подлеза", алармира кметът Кирил Йорданов. Той добави, че моментално започва работа по новата организация на движението в района. Трябвало да се уточни къде да са спирките на градския транспорт, каква ще е сигнализацията. В отсечката ще бъде забранено преминаването и на тежкотоварни автомобили - над 3,5 тона, с изключение на автобусите от градския транспорт.

Общината ще възложи и със свои средства изготвянето на проект за укрепване на подлеза. Според експертите, с които градоначалникът разговарял, той можел да стане за не повече от 10 дни. След това щяло да се извърши и аварийно закърпване на подземното съоръжение, което можело да се реализира за около месец. За да стане това обаче, общината трябвало да намери пукнатина в Закона за обществените поръчки. Ако се тръгне по общия ред процедурата ще отнеме между 60 и 90 дни, а в това време със сигурност състоянието на пътя ще се утежни допълнително. Поради тази причина от администрацията търсели как да направят така, че ремонтът да тръгне веднага, защото е крайно наложителен.

Все още не се знае колко средства от общинската хазна ще трябва да се заделят за закърпването на подлеза. За цялостната му рехабилитация обаче местната администрация няма пари, а и едва ли в скоро време ще има. По сметки отпреди няколко месеца, ремонтът му ще струва не по-малко от 10 млн. лв.

Били дискутирани и други варианти за трайно решение на проблема. Сред тях са изграждането на надлез или на нов подлез, но на друго място. Според специалистите обаче, към което и да се премине, то ще коства доста средства. Дори и да се направи естакада, тя трябва да се снабди с асансьори, за да може да обслужва инвалиди и майки с колички.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 82
13.04.2021 »
07.04.2021 »
20.04.2019 »
31.08.2017 »
24.11.2014 »
17.11.2014 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Zatvaryat-ednoto-platno-na-magistralata-do-Zlatni-121704
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.