Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" навършва 139 години
Автор: Екип Varna24.bg 17:33 / 18.03.2022Коментари ()757
©
Регионална библиотека "Пенчо Славейков" – Варна ще отбележи своя 139-ти рожден ден със специалния Ден на читателя на 21-ви март. 

"Подготвили сме много изненади, също като Пипи Дългото чорапче, и  предизвикваме всички настоящи и бъдещи приятели и читатели да  участват в игрите, които сме подготвили. Очаквайте много забавления,  викторини и награди през целия ден“, споделят от културната институция.

Сред акцентите в програмата е представяне на новото електронно издание на библиотеката  "Хилядолетният чинар – свидетел на историята" в понеделник от 11.00 ч. в изложбеното фоайе на основната сграда. Книгата разказва за  ръкописа за най-старото дърво във Варна, който се съхранява в архива на  библиотеката, и за неговия автор подп. Тодор Етимов. А от 14.00 ч. в Детски и средношколски комплекс на бул. "Осми приморски полк“ №110 ще бъде представен нов проект на библиотеката за онлайн образователни ресурси - "Литературни предизвикателства за деца". В основата му са визуални материали и  литературно-образователни игри. А отговорите се крият между  страниците на прочетените от малките читатели произведения. 

Изненадите за читателите ще продължат през целия 21-ви март от 8.30 до 19.00 ч.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Regionalnata-biblioteka-Pencho-Slaveikov-navurshva-139-godini-1233597
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.