Специализирана полицейска операция се проведе на територията на област Шумен
Автор: Екип Varna24.bg 10:54 / 22.03.2022Коментари ()1314
© БГНЕС
Илюстрация
672 моторни превозни средства са проверени при проведената четиридневна специализирана полицейска операция за контрол над движението в област Шумен. Проверени са общо 856 водачи и пътници.

Установени са трима водачи, които са управлявали след употреба на наркотични вещества или техни аналози и един, седнал зад волана след употреба на алкохол- с 1,74 промила. В рамките на полицейската операция беше засилен контролът на пътното движение в малките населени места и в районите на питейни заведения.

За различни констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 34 акта за установени нарушения, наложени са 159 глоби с фиш. За неправилно изпреварване са санкционирани 8 водачи, двама са установени, че не осигуряват предимство, други трима са се движили неправилно по пътното платно.

Припомняме, че в ход е операция за контрол на скоростта. Призоваваме водачите да спазват ограниченията и да шофират разумно.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Specializirana-policeiska-operaciya-se-provede-na-teritoriyata-na-oblast-Shumen-1235315
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.