Лена Бориславова: Специализираният съд и прокуратурата бяха превърнати в удобна бухалка
©
В българското общество има остро усещане за липса на справедливост и правосъдие. Съдебните и досъдебните производства се точат с години. Това обяви на извънреден брифинг пред журналисти говорителят на правителството Лена Бориславова, предаде репортер на Sofia24.bg. Поводът за брифинга са множеството медийни запитвания, постъпили в МС, след състоялия се по-рано през деня брифинг на българската прокуратура.

"Специализираният съд и прокуратура бяха превърнати в удобна бухалка. Основна причина за неприемане на нашия План за възстановяване и устойчивост беше именно липсата на достатъчно значителни и решителни заявки за реформи относно отчетността и отговорността на главния прокурор и Българската прокуратура", каза Бориславова.

Тя уточни, че още в предизборната си кампания "Продължаваме промяната" са сложили като приоритет връщането на доверието в съда и прокуратурата чрез дълбока реформа.

"Само за 100 дни вече сме напът успешно да закрием и да приемем на второ четене закриването на спецсъда и прокуратурата", уточни говорителят на кабинета.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Lena-Borislavova-Specializiraniyat-sud-i-prokuraturata-byaha-prevurnati-v-udobna-buhalka-1240322
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.