500 книги събра кампания "Книги за Братислава", сред дарителите е и варненската книжарница
Автор: Екип Varna24.bg 09:10 / 01.04.2022Коментари ()1055
©
500 книги събра дарителската кампания "Книги за Братислава“ организирана от Североизточно държавно предприятие, ИАГ и ЮИДП. Първият дарител и инициатор на кампанията е журналистката Десислава Спирдонова от Радио Шумен.

Много граждани, екипът на варненска книжарница, момичетата от "Хеликон“ в Шумен, експерти от СИДП, ДЛС-Балчик, ДГС-Генерал Тошево, ДГС-Добрич, ДПП "Витоша“, ГСС-София и ИАГ дариха книги за Българското средно училище "Христо Ботев“ в Братислава. Най-много томове с българска художествена литература събраха преподаватели и ученици от СУ "Христо Ботев“ в Айтос.

Днес всички книги ще бъдат предадени на куриер и тръгват за словенската столица, където ги очакват директорът на българското школо Добрина Банова, учителите и всички ученици.

Благотворителната кампания "Книги за Братислава“ е част от проекта "Земите и горите на орела“. Целта му е да бъде защитен малкият креслив орел, а работещите по него държат децата в страната и зад граница да разберат защо е важно да поддържаме екологичното равновесие, какво трябва да направим за да опазим ценни хабитати обитавани от животни, птици и влечуги, които са важни за всички нас.


https://www.varna24.bg/novini/varna/500-knigi-subra-kampaniya-Knigi-za-Bratislava-sred-daritelite-e-i-varnenskata-knizharnica-1242043
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.