Българин от Киев: Всичките животни, които са имали хората, са разстреляни
Автор: Екип Varna24.bg 11:05 / 06.04.2022Коментари ()950
©
"Спокойно мина нощта. Имаше няколко въздушни тревоги, но вече свикнахме с това". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" по БНР българинът Юрий Косев, който живее край Киев и е доброволец в Националната гвардия:

"В момента е спряно доброволческото движение с Националната гвардия, защото е много минирано и има много боеприпаси, които не са се взривили. От два дни ходят само сапьори. Дори и полиция не допускат на тези места. Районът, който беше окупиран, е около 150 на 100 километра и всички села са като Буча. Няма неразграбени апартаменти".

"Във всяка къща е влизано, всяка втора-трета къща е минирана със скрити взривни устройства. Има доста пострадали, доста жертви. Когато вдигнаха една детска количка с разстреляно дете, тя се взриви и има още починали - трима военнослужещи. Няма едно животно от селото, което да е оцеляло. Всичките животни, които са имали хората, са разстреляни", каза той.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarin-ot-Kiev-Vsichkite-zhivotni-koito-sa-imali-horata-sa-razstrelyani-1245109
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.