Очаква ни брутално понижение на температурите!
Автор: Екип Varna24.bg 13:18 / 14.04.2022Коментари ()683
©
Утре ще бъде слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен югозападен вятър и с него дневните температури ще се повишат. Максималните ще са между 20° и 25°.

През нощта срещу събота от северозапад ще започне увеличение на облачността, което в събота ще обхване цялата страна. Около и след обяд ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Западна България и планините ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската равнина ще се усили до умерен. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 25°.

През нощта срещу неделя, с ориентиране на вятъра от североизток, ще започне понижение на температурите. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, който със застудяването в Предбалкана и високите полета в Западна България ще се примесва и временно ще преминава в сняг. Значителни по количество ще са валежите в западните и централните райони от страната. Ще бъде ветровито и студено с температури към 14.00 часа между 3° и 8°.

В понеделник ще се задържи облачно, валежите ще продължат, повече по количество ще са в Източна България. Вятърът ще е от север, умерен, по морския бряг до силен. Във вторник вятърът ще отслабне, ще стане от северозапад. Валежите ще са на по-малко места и слаби, след обяд почти навсякъде ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва.

Ще остане сравнително студено. В сряда вероятността за валежи намалява, разкъсването и намалението на облачността ще продължи, дневните температури ще се повишат с 5-6 градуса. В четвъртък затоплянето ще продължи, облачността ще се увеличи, но вероятността за валежи остава малка, съобщават от НИМХ.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ochakva-ni-brutalno-ponizhenie-na-temperaturite-1250311
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.