Наградиха доброволци от клубовете по превенция във Варна
Автор: Пламена Николова 17:51 / 10.05.2022Коментари ()788
©
Доброволци от училищните превантивни клубове бяха наградени днес на ежегодната церемония в Юнашкия салон. Организатор на събитието е дирекция "Превенции“ към Община Варна. 

На 110 младежи получиха грамоти за активна работа в развитието на общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, като десетте най-активни ученици бяха отличени от Иван Портних, кмет на Община Варна. Грамотите бяха връчени от г-н Тодор Иванов, зам.-кмет, и Светлана Коева, директор на дирекция "Превенции“. 

На събитието присъстваха директори и ръководители на училищни превантивни клубове от Първа езикова гимназия, ГПЧЕ "Йоан Екзарх“, МГ "Д-р Петър Берон“, СУ за ХНИ "Константин Преславски“, IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри“, III ПМГ "Акад. Методий Попов“, ПГИ "Д-р Иван Богоров“, ПГТ "Проф. Асен Златаров“ и Професионална техническа гимназия.  

Училищните превантивни клубове са постоянна извънкласна организирана форма за осъществяване на превенция на рисковото поведение сред ученици от VIII – XII клас, в проблемни области като използване и разпространение на наркотици и други психоактивни вещества, рисково сексуално общуване, трафик на хора, асоциално поведение и рискове в онлайн пространството. Дейността се реализира по метода "връстници обучават връстници".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nagradiha-dobrovolci-ot-klubovete-po-prevenciya-vuv-Varna-1264177
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.