Най-добрите шеф-инструктори споделят тайни от кухнята с варненци
Автор: Пламена Николова 17:18 / 26.05.2022Коментари ()1168
©
Най-добрите шеф-инструктори, подготвящи младите надежди за световната кулинарна сцена, ще споделят тайни от кухнята с професионалисти и любители. Шеф-готвачите Хю Бутен, Станислав Кубарев и Калоян Колев започват да разкриват кулинарни тънкости и модерни техники от цял свят в поредица от мастър класове, които ще се проведат в професионалната кухня на  Институт по кулинарни изкуства (CAI) към Висше училище по мениджмънт – Варна. Това съобщиха от пресслужбата на учебното заведение. 

Изкуството на суши шедьоврите, тънкостите на ефирните модерни и "а ла карт" десерти, традициите в италианската кухня,  разнообразието на гурме уличната храна са само част от курсовете, които са подготвили преподавателите в CAI. А всички участници ще се обогатят с нови знания, умения, емоции и ще получат сертификати за завършен майсторски клас. Повече информация за предстоящите събития можете да намерите на фейсбук страницата Culinary Arts Institute | Facebook

Шефовете Хю Бутен (Канада), Станислав Кубарев (Русия) и Калоян Колев (България)  от години подготвят най-добрите млади готвачи в кулинарните специалности на ВУМ. Сред възпитаниците им са представители на близо 50 държави от цял свят. Традиционно студенти на ВУМ обират наградите в национални и международни състезания за кулинария, сред които и най-престижното родно състезание - Националната кулинарна купа на България. А в майсторските и
©
м класове всяка година се включват стотици професионалисти и любители на кулинарното изкуство.

За да придобие нови знания и умения в първия от поредицата курсове на CAI ще се включи и варненката Мариела Чобанова, която бе част от участниците в тазгодишното издание на кулинарното риалити Hell’s Kitchen. “Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му и още по-голям от това, ако е достатъчно амбициозен и целеустремен, за да ги постигне сам! Съвършенството и качеството са изключително важни за мен и са крачка към истинския успех. Затова избрах да продължа да надграждам себе си и с нетърпение очаквам да се включа в майсторския клас за суши на Culinary Arts Institute", споделя Мариела.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nai-dobrite-shef-instruktori-spodelyat-taini-ot-kuhnyata-s-varnenci-1273252
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.