Над 100 безплатни туристически обиколки ще се проведат във Варна през 2022г.
Автор: Пламена Николова 16:15 / 02.06.2022Коментари ()2190
©
Над 100 безплатни пешеходни туристически обиколки, водени от професионални екскурзоводи, ще се проведат във Варна през 2022 година. 82 от тях са на английски език, а останалите 16 - на български. Освен тях, за първи път ще има безплатни разходки и за гостите на двата туристически комплекса "Златни пясъци и "Св. Св. Константин и Елена“. Организатори са дирекция "Туризъм“ към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България. Целта на туровете е презентация на културно-историческото наследство и забележителностите на града. Инициативата се провежда за девета поредна година.

За българската аудитория пешеходните обиколки ще бъдат тематични, посветени на различни празници. За групите с английските беседи темите са:  "Открий Варна" ("Discover Varna"); "Архитектурата на Варна" (Varna architecture"); "Антична Варна" ("Ancient Varna"); Събота - "Стара Варна" ("Old Varna"). Сборният пункт за всички е пред Туристическия информационен център.

Повече информация за туристическите обиколки тук: https://visit.varna.bg/bg/peshehoden-tur-na-varna.html


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-100-bezplatni-turisticheski-obikolki-shte-se-provedat-vuv-Varna-prez-2022g-1277593
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.