Жителите на малки населени места край Варна излизат на общоселски протест
Автор: Пламена Николова 09:39 / 22.06.2022Коментари ()14251
© Фейсбук
На 25.06.22г., събота, ще се проведе общоселско автошествие, научи Varna24.bg.

То ще стартира в 10 часа в Аксаково в знак на недоволство от лошата инфраструктура в малките населени места и липсата на адекватен обществен транспорт от селата към града.

Протестиращите твърдят, че качеството на водата от водопреносната мрежа граничи с "опасност за живота".

Ето какво още посочват организаторите на протеста:

"Всички села, които ще се включат, стартират точно в 10 часа от собственото си населено место и се насочват в посока кръговото на летище Варна, правят обратен и се връщат отново към изходна точка, като обратният им маршрут преминава през центъра на община (град) Аксаково, покрай полицейски участък и през околовръстния в ляво се излиза на главния път за Добрич. Скороста с която ще се движим е 10-20-30 км/ч.

Ще бъдат поканени медии и представители на институции за коментар и предложения, как и кога ще бъдат решени проблемите на хората от малките населени места в община Аксаково.

Кой ще бъде поканен?

Общински съвет на община Аксаково.

Общински съвет Варна.

Началник дирекция Вода и канал.

Всяко населено място ще излъчи един представител, който да говори за проблемните в района, в който живее и ще има възможност да зададе конкретните въпроси пред представителите на институциите и ефира на медиите.

Протестът не е обвързан политически по никакъв начин!"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zhitelite-na-malki-naseleni-mesta-krai-Varna-izlizat-na-obshtoselski-protest-1291058
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.