Глобиха млада жена, спипана без шофьорска книжка с "БМВ" в "Аспарухово"
Автор: Пламена Николова 12:07 / 23.06.2022Коментари ()928
©
В бързо производство, за управление на автомобил без шофьорска книжка, Районен съд – Варна наложи глоба на 32-годишна жена, съобщиха от пресслужбата на съда.

32-годишната подсъдима е засечена от полицейски служители вечерта на 9 май тази година да управлява лек автомобил "БМВ“ с чуждестранни регистрационни номера в квартал "Аспарухово“ във Варна, независимо че била неправоспособен водач и около месец преди това била санкционирана именно за шофиране без книжка, с влязло в сила наказателно постановление. При  извършената й проверка на посочената дата 32-годишната жена отново не представила валидно свидетелство за правоуправление.

За извършеното престъпление по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс, Варненският районен съд призна за виновна подсъдимата. Тя е неосъждана досега. По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът й наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Globiha-mlada-zhena-spipana-bez-shofyorska-knizhka-s-BMV-v-Asparuhovo-1292149
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.