Слави Трифонов нарушава закона
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 24.06.2022Коментари ()972
©
Лидерът на ИТН Станислав Трифонов не е подал задължителна по закон декларация за имущество и интереси, предава "Mediapool".

Всеки политически лидер, получаващ държавна субсидия, трябва да подаде встъпителна декларация, в която да декларира имуществото си. Декларация за имуществото и интереси се попълва и подава независимо, че не е налице промяна на имуществото, като се отбелязва, че няма нови обстоятелства за деклариране за съответната година.

Трифонов е бил задължен да подаде декларация в момента, в който партията му започне да получава държавна субсидия. Това се е случило за първи път след парламентарните избори през април, когато "Има такъв народ" са втора политическа сила.

Преди близо година, на 1 юли 2021 г. лидерът на "Има такъв народ" признава във фейсбук коментар, че партията му получава държавна субсидия, макар и в намален размер. ИТН взима по 1 лев на получен глас субсидия от държавата към юли м.г. Това задължава лидера на ИТН да подаде в срок до един месец след получаването на субсидията своята имуществена декларация.

Близо година по-късно това не се е случило. При неподаване на декларация КПКОНПИ трябва да състави акт за нарушение на Слави Трифонов. Той прави писмени възражения по него, при което да обясни причините за неподаването на декларацията.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Slavi-Trifonov-narushava-zakona-1292992
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.