Топли, млечни царевички срещу 4 лв. на плажа, цацата на Арапя гони 12 лева
Автор: Екип Varna24.bg 15:58 / 04.07.2022Коментари ()1484
©
колаж
Пържената цаца, наред с царевицата и динята, са едни от най-често хапваните храни, когато сме на море. И тъй като почивката предполага да си починем и от готвенето, ето колко ще се наложи да платим на различни места по Българското Черноморие за порция цаца. 

Цацата е морска риба от семейство Селдови. Нейният подвид, разпространен в България, е известен като копърка, трицона, черноморски шпрот или само шпрот.

С 4 лв. за 100 г пържена цаца ще ви посрещнат в бистро на плажа Силистар.

Повечето цени са за грамаж, но има и други, които са на порции. Така може да платите 4 лв. за 100 г пържени картофи на лентички, и 7 лв. за порция чипс. Класическата шопска салата също е на грамаж - 2,50 за 100 г.

Цената на цацата е различна в зависимост от това дали се предлага в заведение на плажа, или в ресторант. В заведение на Арапя може да се насладите на дребните пържени рибки срещу 12 лв. за порция.  

На плажа пък кочан царевица може да си купите срещу 4 лв.  В Китен също лавират между порция и грамаж. За 200 г цената на цацата е 5 лв. В Созопол порция от 250 г цаца е между 7 лева и 10 лева, пише ladyzone.bg.



Още по темата: общо новини по темата: 859
14.08.2023 »
08.08.2023 »
10.07.2023 »
08.07.2023 »
10.06.2023 »
01.11.2022 »
предишна страница [ 1/144 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Topli-mlechni-carevichki-sreshtu-4-lv-na-plazha-cacata-na-Arapya-goni-12-leva-1299734
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.