Директорът на бреговата охрана на Република Грузия е на посещение във Варна
Автор: Пламена Николова 09:07 / 07.07.2022Коментари ()894
На 6 и 7 юли 2022 г. на посещение във Варна е директорът на бреговата охрана на Република Грузия капитан I ранг Рамаз Папидзе.

Гостът беше официално посрещнат с военна церемония от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и офицери от Командването на флота.

Капитан I ранг Папидзе изрази своята увереност, че предстоящите разговори с българските му колеги ще допринесат за подобряване на сътрудничеството и по-доброто взаимодействие между българските ВМС и Бреговата охрана на Грузия, която той ръководи. От своя страна контраадмирал Михайлов подчерта значимостта на обмена на информация от взаимен интерес и по-добрата комуникация, в контекста на усложнената обстановка в черноморския регион.

По време на разговорите в Адмиралтейството беше обсъдена военно-политическата среда за сигурност в Черно море.

В програмата за визитата са предвидени посещения на Военноморския музей, Висшето военноморско училище "Н.Й. Вапцаров“, Военноморска база Варна, Военноморския координационен елемент и корабостроителницата на МТГ "Делфин“.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Direktorut-na-bregovata-ohrana-na-Republika-Gruziya-e-na-poseshtenie-vuv-Varna-1301675
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.