Варненци се пазят от нагли гларуси с "барикада" в офиса
Автор: Пламена Николова 09:06 / 13.07.2022Коментари ()5151
Находчиви варненци решиха проблема с нашествието на гларуси в приземен офис, като изградиха барикада от бутилки, пълни с вода, научи Varna24.bg

Красивите, но нагли птици, които неуморно търсят храна, вече не се притесняват да влизат и в помещения, за да намерят нещо за хапване.  

"Лято е, затова вместо да работи неуморно климатик, предпочитаме да държим вратата на офиса отворена, за да бъдем на въздух. В малкото дворче в центъра на Варна, където се намира работното ни място, има и котки, които също са чести гости, но за разлика от гларусите, те хапват това, което им предоставим и си тръгват.

Не така обаче е с пернатите, които лишени от възможността да се хранят от контейнерите, които вече са затворени във Варна, нахлуват в офиса, разпиляват дори кошчето за боклук, налитат на всичко, което им се струва любопитно и годно за хапване. Ако затворим вратата, започват да чукат силно по прозореца и ни притесняват. Така ни хрумна да създадем барикада от бутилки, пълни с вода, за да ограничим достъпа до помещението за наглите птици и ги откажем да ни досаждат.

Наричат гларусите летящите бездомни кучета, но за разлика от четириногите бездомници, тези животни са истинска напаст, тъй като освен хипер нахални са и агресивни", споделиха за медията ни авторите на "изобретението".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-se-pazyat-ot-nagli-glarusi-s-barikada-v-ofisa-1305558
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.