Започват "Дни на българското кино" в Бяла
Автор: Пламена Николова 09:41 / 14.07.2022Коментари ()1502
©
Вчера стартира второто издание на инициативата "Дни на българското кино“ в Община Бяла. Пет поредни вечери, пет прожекции на български филми под открито небе, в уникалната атмосфера на лятното кино на град Бяла. Събитието беше открито с безплатна прожекция на филма "В сърцето на машината“, със специален гост Александър Сано. 

Кинопрожекциите ще продължат до неделя, а жителите и гостите на Бяла ще имат възможност да се насладят на богата и жанрово разнообразна филмова програма:

14 юли /четвъртък/ "Петя на моята Петя“ (2022);

15 юли /петък/ "Завръщане 2“ (2022);

16 юли /събота/ "Жълт олеандър“ (2022);

17 юли /неделя/ "Лошо момиче“ (2019);

"Киното е една от най-интригуващите и популярни форми на изкуство. То ни позволява да се пренесем в различни държави и светове, и да съпреживеем историите на героите от всеки филм. За "Дните на българското кино“ сме избрали да представим пет от най-новите родни филми. Нашето Лятно кино е едно от най-хубавите по Черноморието и досега го използвахме основно за концерти и нашата "Седмица на морето. Щастлив съм, че от миналата година вече прожектираме филми и белият екран отново оживя. Идеята ни е то да продължи да работи до края на летния сезон и да събира публика. “ споделя кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов.

Събитието се организира с подкрепата на Община Бяла и неговата основна цел е да върне живота в градското лятно кино, като осигури достъп до качествено българско кино на по-широка аудитория. Нещо повече – преди всяка прожекция публиката ще има уникалната възможност да се срещне с част актьорите, участвали във всеки филм.

Община Бяла винаги е предоставяла на своите жители и гости богат календар наситен с културни и спортни прояви. Отчита се голям интерес към всички прояви в морския град и това е причината програмата да продължава да се обогатява и развива с всяка изминала година.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Zapochvat-Dni-na-bulgarskoto-kino-v-Byala-1306371
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.