Сигнал: Птици са вързани като кучета с примка
Автор: Екип Varna24.bg 09:43 / 30.07.2022Коментари ()868
© Burgas24.bg
Жена от Пловдив изпрати сигнал до Burgas24.bg във връзка с това, което е видяла, когато е посетила терариума в града.

Ето както написа тя на редакционната ни поща:

Здравейте! Провокирана днес от посещението на терариума в Морската градина реших да се свържа с вас. От Пловдив съм и днес с дъщеря ми се разхождахме в Морската градина и решихме да посетим въпросния терариум. Това, което видяхме - бухал, сова и други диви птици вързани като кучета на къси поводи. Във въпросния терариум е много задушно, той е тип шатра, покрит с брезент.

До някои от птиците нямаше купичка с вода. Хората можеха да осъществят непосредствен контакт с птиците. Станах свидетел на хора, които ги закачаха и никой от терариума не следи за това. Мисля, че не е редно птици да се отглеждат по този начин само и само да задоволят човешката любознателност към дивия свят.

При мое възкликване “Това е ужасно. Диви птици да се връзват така.", един посетител отвърна: “Какво пък, децата се радват! Ние със сина ми идваме за втори път!" 

Споделям това, което видях. Бих се радвала да се провери как се гледа тези птици и затова съм се Свързала със Зелени Балкани и още организации. Надявам се да има развитие по въпроса. 

Човек на входа ме увери, че ги пускат да летят на примамка, но все пак мисля, че ще е добре компетентни органи да обърнат внимание и да проверят при какви условия се гледат. 


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Signal-Ptici-sa-vurzani-kato-kucheta-s-primka-1316812
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.