Сали Сунай: Институциите да се сезират за поредното сметище от автомобилни и строителни отпадъци във Варна!
Автор: Пламена Николова 15:48 / 08.09.2022Коментари ()1679
Един от най-активните млади хора във Варна, с чиито добри инициативи и каузи  Varna24.bg не веднъж е срещала своята аудитория, сигнализира за поредно нарушение, на което се е натъкнал. 

Сали Сунай, който е координатор на кампанията “Да изчистим България" за Варна, отправи апел към отговорните институции като Община Варна и РИОСВ, да се сезират във връзка с нерегламентирано сметище за автомобилни и строителни отпадъци.

"Районът е зад Метро и зад бензиностанция "Лукойл". Прави впечатление, че в близост има множество строителни обекти на промишлени складове. А за всички варненци е известно, че това е зоната на автокъщите във Варна. Това са тежки отпадъци е промишлена зона, продължение на бул. "Сливница". Вече сме информирали институциите, които да открият нарушителите и ги заставят не само да почистят, но и понесат отговорност за замърсяването. 

 

Нужен е по-засилен контрол над строителните обекти. С добровлци ще се опитаме да направим необходимата организация и района да бъде изчистен поне частично. Трябва да бъдем будни, за да живеем в по-добра среда", гласи коментар на Сали Светославов, изпратен до медията ни.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sali-Sunai-Instituciite-da-se-sezirat-za-porednoto-smetishte-ot-avtomobilni-i-stroitelni-otpaduci-vuv-Varna-1387492
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.