Големите котки в зоопарка на Варна никога не са били по-близо до посетителите
Автор: Пламена Николова 12:53 / 15.09.2022Коментари ()2023
Огромна промяна откриват посетителите във варненския зоопарк след ремонта на местообитанията на големите котки, установи репортерска проверка на Varna24.bg

Царствените лъвчета, които пристигнаха като игриви бебета, а днес са респектиращи млади обитатели, могат да бъдат наблюдавани почти като на сафари в Африка, докато се препичат на слънце в новия си открит и просторен дом.

Тигърът пък е на едно стъкло разстояние от любопитните погледи на посетителите и в удобен момент може да си направите вълнуващо селфи с него, без дори да личи, че между вас и хищника има преграда.  

За обитателите в любимото на деца и възрастни кътче, се грижи екип от млади специалисти. Д-р Михаил Василев е едва на 26 години, но се справя отлично с грижата за животните и опазването на тяхното здраве. Младият специалист споделя, че след ремонта животните се чувстват много по-добре. Той обаче сподели притесненията, за които граждани сигнализираха медията ни, че обитателите са стресирани от силния шум, който идва от околните заведения и развлекателни центрове на открито, които са разположени в Морската градина, както и от интензивният автомобилен трафик по близкия булевард. 

Освен ново местообитание за големите котки, зоопаркът вече разполага и с уникална люлка, която да бъде ползвана и от деца със специфични потребности. За нея разказа Пламена, уредник на зооколекцията.

Повече вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Golemite-kotki-v-zooparka-na-Varna-nikoga-ne-sa-bili-po-blizo-do-posetitelite-1394917
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.