Варненци се включват в дискусия "Защо българинът не гласува?"
Автор: Пламена Николова 18:12 / 21.09.2022Коментари ()779
© Фейсбук
Време е важните въпроси да получат своя отговор!

Клуб Политическа Академия организира събрание-среща с българските граждани относно фундаментални въпроси за гражданското представителство, обществено значимите теми и истинските решенията за изход от дълбоката институционална и политическа криза, в която се намира българската държавност.

Срещата ще се проведе днес във Варна на входа на Морската градина от 18:00 ч.

Основната тема, която се дискутира на срещата е "Защо българите НЕ гласуват?“. Дискусията провокира с фундаментални за българската общественост и държавност въпроси като например - Представени ли са българските граждани в парламента?, включително дали системните партии в действителност представляват Българския народ.

Представителите на неформалния клуб инициират дебат относно функционирането на Представителна демокрация у нас и повдигат въпроса дали резултатът на настоящата политическа система не е т.нар. "фасадна“ демокрация.

Важна част от разговора с гражданите заема темата за мажоритарната избирателна система. Клуб Политическа Академия разгръща тезата защо е важно да избираме Лидери.

Поставя се темата за свикване на Велико народно събрание и необходимостта от нов Обществен договор, който да възстанови доверието в обществото и да се отрази волята на българските граждани. В срещата се подчертава и необходимостта всички български граждани да участват в изборите за Велико народно събрание, в духа на гражданската инициатива и будността на всеки българин.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-se-vklyuchvat-v-diskusiya-Zashto-bulgarinut-ne-glasuva-1401486
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.