Реакции на обявеното от Путин анексиране на украински земи
Автор: Екип Varna24.bg 20:23 / 30.09.2022Коментари ()642
©
БРИТАНСКИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛИЗ ТРЪС В ИЗЯВЛЕНИЕ, ПУБЛИКУВАНО ПО-РАНО В ПЕТЪК

"Не може да се позволи на Путин да променя международните граници с помощта на груба сила. Ние ще гарантираме, че той ще загуби тази незаконна война", каза Тръс, цитирана от Reuters.

"Путин за пореден път действа в нарушение на международното право, като явно пренебрегва живота на украинския народ, който твърди, че представлява."

"Обединеното кралство никога няма да пренебрегне суверенната воля на този народ и ние никога няма да приемем областите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие като нещо различно от украинска територия."

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НИДЕРЛАНДИЯ МАРК РЮТЕ

"Нидерландия никога няма да признае тази анексия, както не признаваме и анексирането на Крим."

ГРЪЦКО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО

"Решението е незаконно, тъй като грубо нарушава международното право и е невалидно."

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН

"Незаконното анексиране, обявено от Путин, няма да промени нищо. Всички територии, незаконно окупирани от руските нашественици, са украинска земя и винаги ще бъдат част от тази суверенна нация."

ДЖОРДЖИЯ МЕЛОНИ

Руският президент Владимир Путин "за пореден път демонстрира своята неоимпериалистическа визия в съветски стил, която застрашава сигурността на целия европейски континент".

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪВЕТ

"Категорично отхвърляме и недвусмислено осъждаме незаконното анексиране от страна на Русия на украинските области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

"Като умишлено подкопава международния ред, основан на правила, и грубо нарушава основните права на Украйна на независимост, суверенитет и териториална цялост - основни принципи, залегнали в Устава на ООН и международното право, Русия излага на риск глобалната сигурност.

 

"Ние не признаваме и никога няма да признаем незаконните "референдуми", които Русия изработи като претекст за това по-нататъшно нарушаване на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, нито техните фалшифицирани и незаконни резултати. Никога няма да признаем това незаконно анексиране."



Още по темата: общо новини по темата: 4525
14.05.2024 »
04.05.2024 »
04.05.2024 »
29.04.2024 »
01.04.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/755 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Reakcii-na-obyavenoto-ot-Putin-aneksirane-na-ukrainski-zemi-1411480
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.