Вицепремиерът Лазар Лазаров ще даде старт на Националния план за изпълнение на Европейската гаранция на детето
Автор: Екип Varna24.bg 10:25 / 10.11.2022Коментари ()650
©
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще даде старт на Националния план за изпълнение на Европейската гаранция на детето по време на събитието "Гаранция: #Щастливо детство“, което ще се проведе на 11 ноември (петък) от 11:00 часа в Националния дворец на децата.

Събитието се организира от Програма "Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) и Държавната агенция за закрила на детето. На него ще бъдат представени целите на мярката "Бъдеще за децата“, която ще бъде финансирана с европейски средства. С операцията ще бъде осигурена подкрепа за децата от уязвимите групи и ще бъдат положени усилия за намаляване на детската бедност и подобряване качеството на живот на децата.

На тържествена церемония ще бъдат връчени награди на деца и младежи на възраст от 10 до 17 г., които се включиха в конкурса на ДАЗД на тема "Гаранция: #Щастливо детство“. Със свои творби в конкурса участват и деца от Центрове за настаняване от семеен тип, деца от ромската общност и деца-бежанци от Украйна и Близкия Изток.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Vicepremierut-Lazar-Lazarov-shte-dade-start-na-Nacionalniya-plan-za-izpulnenie-na-Evropeiskata-garanciya-na-deteto-1459021
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.