Румен Радев: Това, което се случва в българския парламент, не е това, което очакват българските граждани
Автор: Екип Varna24.bg 10:29 / 21.11.2022Коментари ()922
©
Парламентарните сили са призвани да излъчат мнозинство за работещо правителство, но както знаем тук няма малки и големи партии, няма малки и големи политически сили в парламента, защото отговорността е обща. Това каза президентът Румен Радев на започналите консултации за съставяне на правителство с парламентарната група на "Демократична България“, предаде "Фокус“.

"Българските граждани не гласуваха доверие на нито една политическа сила сама да управлява, напротив парламентът е фрагментарен. И това прави усилията за излъчване на мнозинство един труден, но не невъзможен процес. Наред с най-важната задача съставяне на правителство, пред парламента стоят и много други важни задачи. И по неотложни закони, и по Плана за възстановяване, и по попълването на конституционни органи, които работят с изтекъл мандат“, допълни президентът.

Със загриженост искам да кажа, че това което се случва в последните дни в българския парламент, не е това, което очакват българските граждани. "Това, което очакваме всички – съставяне на правителство, отива в друга посока – в посока на противопоставяне, на чертане на нови разделителни линии. Вие като формация с парламентарен опит, как виждате шансовете за съставяне на правителство в рамките на този парламент, около какви принципи може да се консолидира едно работещо мнозинство? И също така, това е много важно, защото страната е пред различни кризи, бушува война – какви мерки предлагате, така че страната да не се въвлече в пожара на войната. Аз съм крайно критичен към вашите призиви да се разоръжим по време на война, преди да сме усвоили нови образци техника и въоръжение. На какви оперативни планове почива тази ваша идея. И тук ще помоля за конкретни цифри“.



Още по темата: общо новини по темата: 868
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Rumen-Radev-Tova-koeto-se-sluchva-v-bulgarskiya-parlament-ne-e-tova-koeto-ochakvat-bulgarskite-grazhdani-1470162
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.