Във всяка община във Варненска област има създадени доброволни формирования
Автор: Екип Varna24.bg 20:21 / 05.12.2022Коментари ()1237
©
Илюстрация
Във всяка община във Варненска област има създадени доброволни формирования, съобщи днес инспектор Ивайло Методиев от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в крайморския град по повод Международния ден на доброволеца – 5 декември.

Той уточни, че за всяка община максималната квота е различна. За община Варна квотата е 75 души, а регистрираните са 36, което е около 50 процента. Жените във формированието са пет. В останалите общини бройките също са около 50-55-60 процента от квотата. Изключение прави община Дългопол, в която има квота от 15 души и тя е запълнена, обясни Методиев.

Той коментира още, че сред доброволците има момичета и те са много добри. Това го установихме по време на първото състезание за доброволци, което проведохме през тази година, разказа Методиев, предаде БТА.

По думите му пожарната работи много добре с доброволните формирования не само по време на учения и занятия. През тази година имахме доста критични ситуации, които изискваха съвместна намеса и доброволците се справят много добре, допълни Методиев. 

Началникът на отдела за дейности по защита на населението към община Варна Жоро Георгиев съобщи, че трима от доброволческото формирования в крайморския град ще получат парична награда от името на кмета Иван Портних за оказана помощ на населението на община Карлово вследствие на наводненията през септември.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-vsyaka-obshtina-vuv-Varnenska-oblast-ima-suzdadeni-dobrovolni-formirovaniya-1486621
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.