Петър Захариев, Автобусни превозвачи: Преустановяват се междуселищни линии в много общини в България, а адекватни мерки не се взимат
Автор: Екип Varna24.bg 09:15 / 13.12.2022Коментари ()645
© БНТ
До преустановяване на междуселищните транспорти се стига, защото организацията на обществения превоз на пътници в България не е такава, каквато е в останалите европейски държави. Това каза в БНТ председателят на Сдружението на автобусните превозвачи Петър Захариев.

Той обясни, че в Европа общината е принципал и като такъв възлага превоза на населението по съответните линии като го заплаща на пропътуван километър. В България всеки един превозвач трябва да организира тази дейност на чисто търговски принцип и да успее да се справи. Затова резонно следват проблемите и затова по последна информация транспортът от Пазарджик, Пещера и Брацигово ще бъде преустановен от 1 януари.

Допълни, че този транспорт е преустановен в много общини в България.

Като спасителен, авариен вариант Петър Захариев определи функциониращият на места транспорт, който е два пъти в рамките на деня или веднъж или два пъти седмично. Прогнозира, че тази ситуация ще продължи да се задълбочава, защото не се взимат адекватни мерки.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Petur-Zahariev-Avtobusni-prevozvachi-Preustanovyavat-se-mezhduselishtni-linii-v-mnogo-obshtini-v-Bulgariya-a-adekvatni-merki-ne-se-vzimat-1494603
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.