Можеше ли Джак да се спаси, ако Роуз му бе направила място на плаващата врата?
Автор: Георги Кирилов 12:57 / 19.12.2022Коментари ()687
©
Хитът "Титаник" излезе преди 25 години, но един въпрос продължава да измъчва феновете му – можеше ли Джак, героят на Леонардо Ди Каприо, да оцелее, aко Роуз, героинята на Кейт Уинслет, му бе направила място на плаващата врата.

"Отговорът е много прост. Случи се така, защото на 147 страница от сценария пише, че Джак умира. Трябваше да умре. Това е като "Ромео и Жулиета“. Това е филм за любовта, саможертвата и смъртта. Любовта се измерва със саможертвата. Ако Джак бе оцелял, филмът би бил безсмислен", заяви той пред Vanity Fair. 

Режисьорът планира да докаже в предстоящ документален филм, че героят не би могъл да остане жив в реалните условия на потъването на гигантския презокеански лайнер.

За обследването на тази тема кинематографистът наема съдебен лекар и двама каскадьори със същите физически данни (телесна маса) като героите (съответно актьорите) в лентата. Специалистите пресъздават сцената със сала при потъването на "Титаник“, спускайки каскадьорите в ледена вода с прикрепени към телата им специални сензори.

Целта на научния експеримент е била да се изясни дали Джак и Роуз биха могли да оцелеят при различни методи на спасяване. "И отговорът беше следният: двамата по никакъв начин не биха могли да оцелеят. Само един би могъл да се спаси“, категоричен е Камерън.

Той заявява пред изданието, че резултатите от изследването ще бъдат представени в документален филм за снимането на "Титаник“, който трябва да излезе през февруари 2023 г. Той ще бъде излъчен по National Geographic за Празника влюбените св. Валентин 14 февруари.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Mozheshe-li-Dzhak-da-se-spasi-ako-Rouz-mu-be-napravila-myasto-na-plavashtata-vrata-1502553
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.