Търсят новия "Студент на годината" в ИУ – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:33 / 27.02.2023Коментари ()710
©
Търси се - "Студент на годината" на Икономическия университет във Варна. Звучи като риалити шоу, но не е. Това е академично отличие на най-старото висше икономическо учебно заведение у нас, научи Varna24.bg.

Тези дни ръководството на Икономическия университет и Студентският съвет обявяват началото на тазгодишния конкурс за академичното отличие "Студент на годината" на ИУ – Варна. Конкурсът е под патронажа на ректора проф. д-р Евгени Станимиров.

Желаещите да кандидатстват трябва да отговарят на следните изисквания:

студенти са в Икономическия университет, включително Колежа по туризъм, обучават се в редовна, задочна или дистанционна форма "професионален бакалавър" "бакалавър“ или "магистър“, положили са успешно всички изпити до момента. За "професионален бакалавър" и "бакалавър" кандидатите за приза трябва да имат завършен поне първи курс на обучение и минимален успех "Отличен" (5,50) от предходните два семестъра. За студенти първа година на обучение в ОКС "магистър“ се изисква минимален успех "Отличен" (5,50) от предходния.

Всеки студент, желаещ да участва в конкурса, трябва да предостави следните документи: уверение, в което фигурира успехът на студента, издадено от Икономически университет – Варна или Колеж по туризъм (за студенти в ОКС “бакалавър" и ОКС “професионален бакалавър" в уверението трябва да е вписан успехът, който е средно аритметично на успеха от предходните два семестъра (летен на предходната академична година и зимен на текущата академична година), а за студенти първа година на обучение в ОКС "магистър“ успеха от предходния - зимен семестър на текущата учебна година), копия от грамоти, сертификати и други документи, удостоверяващи призово място или участие в посочените в декларацията олимпиади, състезания, конкурси, форуми, научни проекти и др. за периода от 01.03.2022 г. до 01.03.2023 г., копия на пълните разработки, с които студентът кандидатства (при налични такива), рецензии (при налични такива).

Кандидатурите ще се приемат онлайн до 24 март 2023 г. на следния адрес.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Tursyat-noviya-Student-na-godinata-v-IU-Varna-1581478
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.