Японска делегация посети Висшето училище по мениджмънт - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 06.03.2023Коментари ()801
© ВУМ-Варна
Делегация от университета Канагава в Япония посети Висшето училище по мениджмънт (ВУМ) във Варна. Вицепрезидентът на партньорския университет проф. Сатоши Охаши и колегите му г-н Тошиаки Хатогаи, асистент мениджър на международния център и програмен координатор за изходящи програми, и г-жа Хитоми Имаи, програмен координатор за входящи програми, се срещнаха с президента доц. д-р Тодор Радев и представители на ръководството на ВУМ, за да обсъдят възможностите за сътрудничество, научи Varna24.bg.

Дневният ред на срещата включваше теми за засилване на текущото двустранно сътрудничество и обсъждане на потенциални нови пътища за сътрудничество, включително партньорство и сътрудничество в рамките на Програмата за международна кредитна мобилност Еразъм+.

Гостите се запознаха с образователните възможности и удобства, които ВУМ предоставя на своите студенти и получиха информация и опит от първа ръка от Мию Секи - студентката от университета Канагава, която в момента следва една година от обучението си във Висшето училище по мениджмънт като мобилен студент.

Университет Канагава е един от най-добрите частни университети в град Йокохама, Япония. Основан през 1928 г., той се превърна в една от водещите институции за висше образование в Япония, с общо 20 000 студенти в своите седем бакалавърски факултета, девет висши училища и свързани прогимназии и гимназии, както и над 220 000 възпитаници, активни във всяка област .


https://www.varna24.bg/novini/varna/Yaponska-delegaciya-poseti-Vissheto-uchilishte-po-menidzhmunt-Varna-1589039
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.