Нехайство от Е.ОН - загиналият им служител ремонтирал с подръчни средства
Автор: Екип Varna24.bg 11:59 / 29.04.2010Коментари ()3283
© Varna24.bg
Служителят на Е.ОН Стефан Василев, който загина от токов удар в неделя, всъщност се е опитал да поправи прекъснат далекопровод с високо напрежение, защото цели три дни от фирмата не предприемали нищо. Това заяви прокурор Милена Даскалова от районното обвинение. И разкри, че още петък в Е.ОН е постъпил сигнал, че съоръжението е опасно.

Съобщено било, че е извършена кражба на кабели от стълба на Чатал чешма, а съоръжението пръска ток и е възможно някой да се изпържи. Живеещи на Траката и на Златни пясъци се обадили и уточнили, че от последния работен ден на миналата седмица нямат ток. Всички тези сигнали са постъпили в дружеството, но никой не си е направил труда да им обърне внимание. До неделя монополистът не е разпоредил на свой екип да отстрани повредата, причинена от кражба.

21-годишният служител на Е.ОН придружил колегата си, който в неделя е трябвало да участва в отстраняването на повредата. С подръчни средства, с помощта на олово, Стефан се пробвал да ремонтира стълба убиец, като имал намерение да прекъсне фазата. В първия момент, в който посегнал да извърши ремонта, той бил покосен от тока. На практика Стефан не искал да чака още дълго решението на Е.ОН да изпратят екип и затова е тръгнал да го ремонтира, стана ясно вчера.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 4
29.04.2010 »
28.04.2010 »
28.04.2010 »
28.04.2010 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Nehaistvo-ot-EON-zaginaliyat-im-sluzhitel-remontiral-s-podruchni-sredstva-159694
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.