Общината търси пари за нов сайт
Автор: Екип Varna24.bg 11:41 / 27.05.2010Коментари ()1303
© Varna24.bg
Община Варна ще търси финансиране от ЕС за нов интернет сайт, който да покрива всички европейски стандарти за прозрачност и достъпност в дейността на администрацията. Целта е да бъде създаден истински информационен портал, който да дава възможност за онлайн подаване на различни документи, в който да бъде и поместена възможно най-много информация, касаеща варненци и гостите на града.

„Сегашният сайт е претоварен и недостатъчен, но засега още няма финансиране за нов. При всички случаи ще се търсят пари от европейски програми, новият сайт няма да се прави с пари от местния бюджет", каза главният секретар на общината Михаил Куликов. Той допълни, че на IT сектора в общината вече се помага с финансиране по програмата за изграждане на т.нар. електронно правителство.

За нов сайт на общината заговори и новият председател на Общинския съвет Николай Апостолов. Той се оправда, че заради ограничените възможности на сегашния няма да може да изпълни първото си обещание, а именно да качва копия от всички постъпващи при него преписки в интернет. Изпълнителят на поръчката за нов общински сайт задължително ще бъде избран с конкурс. Информационните портали на Виена и на австралийския град Синди са сочени като еталон, по който ще се равнява община Варна за присъствието си в мрежата.


Източник: в. "Народно дело"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinata-tursi-pari-za-nov-sait-165926
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.