Стотици варненци се стекоха на военния парад за 6-ти май
Автор: Екип Varna24.bg 09:44 / 07.05.2023Коментари ()615
© Varna24.bg
Стотици варненци се стекоха днес на военния парад по повод Деня на храбростта и Празника на българската армия на площад "Св. св. Кирил и Методий" - пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично", в морския град.

Ритуалът започна в 10.30 часа. В него взеха участие представителни блокове с бойни знамена на военни формирования от Варненския гарнизон. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови бойните знамена и представителните части.Сред официалните лица бяха областният управител, кметът на града, началникът на МВР-Варна, депутати, районни кметове и др., предаде репортер на Varna24.bg.

След края на ритуала от площада пое шествие, водено от Представителния духов оркестър на Военноморските сили и представителен блок на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров", което по булевард "Княгиня Мария Луиза" достигна до "Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година", намиращ се до сградата на Община Варна. Там бяха поднесени венци и цветя в признателност на загиналите за България.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Stotici-varnenci-se-stekoha-na-voenniya-parad-za-6-ti-mai-1667053
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.