Варненският парламент се събира днес
Автор: Екип Varna24.bg 08:56 / 11.05.2023Коментари ()687
© Varna24.bg
Сесия на Общинския съвет във Варна ще се проведе днес. Това е заседание №34. Началото му ще бъде дадено в 9:00 часа в зала "Пленарна" в сградата на Общината.

На него съветниците ще разгледат предложения от постоянните комисии към ОбС, научи Varna24.bg.

Първата точка касае решение на предложения от ПК "Собственост и стопанство", като сред тях е вземане на решение за продажба на имот, собственост на "ЦУМ-Варна" ЕАД (в ликвидация).

В точка 2 ще се разглеждат предложения за решения от Комисията по приватизация и следприватизационен контрол - приемане на Годишен план за приватизация за 2023 г.

В тачкя 3 ще се раглеждат предложения за решения от ПК "Финанси и бюджет" - приемане на разчети/ лимити за приходите и разходите на Община Варна за уреждане на бюджетните взаимоотношения за 2023 г. и приложенията към него, до приемането на Закона за държавния бъджет на България, даване на съгласие за изпълнение на одобрен от МОН проект за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища, финансиране за изграждане на фотоволтаична инсталация за Специализираната болница по акушерство и гинекология за актимво лечение "Проф. д-р Димитър Стаматов" и др.

В точка 4 ще се гледа решение за приемане на актуализиран Генерален план за организация на движението на територията на община Варна.

В следващата точка 5 от дневния ред на местния парламент са предложения за решения от ПК "Култура и духовно развитие" - за присъждане на Голяма награда "Варна" и награда "Варна" за ярки постижения в областта на културата за 2023 г.

Следват предложения от останалите комисии към Общинския съвет във Варна, след които ПК "Наука и образование", ПК "Здравеопазване" и др.

Сесията ще се проведе в два дни - днес и утре.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskiyat-parlament-se-subira-dnes-1672453
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.