Жителите на "Пчелина" ще блокират пътя до местността в знак на протест
Автор: Екип Varna24.bg 14:46 / 15.05.2023Коментари ()1635
© БНР
Жители на местността "Пчелина" във Варна, където се реализира част от мащабния инфраструктурен проект на ВиК, излизат утре на протест за три часа с намерение да затворят и пътя до там, съобщава БНР. Причините - липса на информация какви са етапите на прокопаванията и заради пропадания на пътната настилка, прекъсване на електрозахранването и други щети.

По този повод на място бяха представители на фирма "Трансстрой", която има още 32 метра до приключването на полагането на водопровода, и един от организаторите на протестните действия.

От 8 до 11 часа , на кръстовището на улиците "Патриарх Максим" и "Прилеп", хората ще изразят своето недоволство в утрешния ден. "Ще се съберем за момента около 150 човека, може и повече", съобщи Николай Йотов, жител на местността. За провеждането на протеста утре е пуснато писмо до Община Варна.

Жителите на "Пчелина" искат яснота и информация къде и какво ще бъде затворено в района, а ако всичко се прави отсечка по отсечка - какви са плановете.

Днес се проведе среща на хората от местността с фирмата изпълнител. Управителят на фирма "Трансстрой" Христин Христов обобщи какво ще бъде извършено: "Има график, но точно в момента има авария на ВиК. Поради тази причина ние не можем до приключването на строително-монтажните работи. Ние започваме да работим на две работни смени, за да може да започнем да наваксваме - в следващите осем дена да завършим водопровода. Каквото сме разрушили - всичко ще възстановим", подчерта Христов.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zhitelite-na-Pchelina-shte-blokirat-putya-do-mestnostta-v-znak-na-protest-1677595
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.