До къде една община може да е прозрачна, дискутираха в Белослав
Автор: Екип Varna24.bg 09:40 / 02.06.2023Коментари ()1059
©
Прозрачност и граници или прозрачност без дъно. До къде може да бъде прозрачна една община и гражданското общество да участва в това. Тези бяха основните теми на информационната среща проведена в град Белослав по проект "Повишаване ролята и отговорностите на гражданите в демократичното развитие на местно ниво в община Белослав“, финансиран от Оперативна програма "Добро управление“, научи Varna24.bg. В нея участваха служители на администрацията, представители на граждански организации и бизнеса.

Получи се дискусия за това как, на основата на прозрачността в действията на общинската администрация в Белослав могат гражданите да се включват и да участват при формиране на местни политики. Да инициират предложения и да участват дейно във вземането на решения на местно ниво, разказа Борислав Френчев от изпълнителя на проекта: фондация "Николаевка".

По време на информационната среща секретаря на Община Белослав Донка Монева представи дейностите по Закона за достъп до обществена информация, които изпълнява администрацията. Представи и наградите, получени от Община Белослав през годините, както и призът "Златен ключ“.

На срещата бяха демонстрирани и новите възможности за комуникация с местната администрация, както и бяха посочени примерите на добри практики от страните-членки в Европейския съюз, обобщи Борислав Френчев.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Do-kude-edna-obshtina-mozhe-da-e-prozrachna-diskutiraha-v-Beloslav-1699973
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.