Закопчаха общински чиновник с 300 лева подкуп
Автор: Екип Varna24.bg 14:57 / 28.06.2023Коментари ()520
©
Окръжна прокуратура в Кърджали наблюдава досъдебно производство, разследването по което е за приета от длъжностно лице от Община Ардино облага – парична сума в размер на 300 лева. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Оттам уточняват, че досъдебното производство е образувано на 27 юни, а на настоящия етап по делото няма привлечен обвиняем.

По-рано днес от Областна дирекция на МВР в Кърджали съобщиха, че по започналото разследване за подкуп в Районното управление в Ардино за срок до 24 часа има задържан 54-годишен. Оттам обясниха, че разследването е след като длъжностно лице е поискало и получило облага, за да извърши действия по служба.

По случая се извършват процесуални действия под надзора на Окръжна прокуратура–Кърджали. Досъдебното производство е по чл.301, ал.1 от Наказателния кодекс.

БТА припомня, че през март тази година в Момчилград полицията задържа двама, единият от които длъжностно лице, за предложен подкуп на длъжностно лице. Тогава като обвиняем окръжната прокуратура в Кърджали привлече предложилият подкуп С.С.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zakopchaha-obshtinski-chinovnik-s-300-leva-podkup-1732550
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.