Посланикът на Италия у нас: Развитието на коридор №8 ще доведе много италиански бизнес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:04 / 21.07.2023Коментари ()979
© Varna24.bg
Развитието на европейския коридор №8 ще подпомогне бизнеса от Апенините да инвестира в България и в частност Варна, както и ще помогне за развитието на туризма. Това стана ясно от думите на Н. Пр. Джузепина Дзара, посланик на Република Италия в Република България, който днес се срещна с кмета на морската столица Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

Посланикът е на визита по Черноморието, за откриване днес на голям културен проект в Двореца в Балчик, където "ръка за ръка" ще се представят живопис и опера. Проектът ще продължи до декември. След Белия град изложбата ще бъде представена в галерия "Ларго" във Варна, а накрая в София.

Благодаря на Н. П. посланикът на Италия за активната работа по осъществяване на коридор №8, каза на свой ред кметът на Варна. Благодаря и за задълбочаване на културните връзки, добави той.

Горда съм, че съм тук във Варна. горда съм с откриването на този голям културен проект, каза още посланик Джузепина Дзара. По нейни данни над 6000 души у нас изучават италиански език.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Poslanikut-na-Italiya-u-nas-Razvitieto-na-koridor-8-shte-dovede-mnogo-italianski-biznes-vuv-Varna-1760954
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.